The Leisure Society - The Sleeper

>> zaterdag 28 februari 2009

Al toen de eerste nummers op Myspace verschenen stond voor mij vast dat een langspeler van The Leisure Society onvermijdelijk was. Zie hier het resultaat van ongetwijfeld noeste arbeid. Fijne geluiden samengebracht in nog fijnere melodieën, wat leidt tot folky popliedjes om van te smullen. Het is bijna onmogelijk dat The Leisure Society hiermee iemand tegen de borst stuit. De bandnaam had ook niet beter gekozen kunnen worden en geeft in combinatie met de albumtitel al goed weer wat je kunt verwachten. De nummers op The Sleeper ontlenen hun ontspannen expressiviteit aan eenvoudige middelen. De versieringen die aan de toegankelijke melodieën worden toegevoegd en het instrumentarium op mooie wijze verrijken zijn op z’n minst dromerig. Zacht wiegende ballades pakken laten je deinen in warme dekens voor een knapperend haardvuur. Soezen is een must. Dat wil overigens niet zeggen dat er muzikaal niets te beleven is. In tegendeel. De akoestische dromen van The Leisure Society zijn even charmant als perfect. Dit is het vriendelijkste debuut tot zover dit jaar en alweer is de Willkommen Collective verantwoordelijk. Wat een heerlijke plaat!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.