The Botticellis - Old Home Movies

>> zondag 8 juni 2008

De inspiratie voor hun naam kwam van ‘little barrel’, een surfterm. Daarmee is gelijk de toon gezet voor de niche waarin the Botticellis zich begeven: ‘60s surfsound en een ‘70s feel. Dat hun basis in Californië ligt, mag dan ook geen verrassing heten. Vooral het geperfectioneerde, subtiele, rijk gedetailleerde geluid van de Botticellis is een onmiddellijk herkenbare ontvangst. Dat mag ook wel, want aan Old Home Movies heeft het vijftal een viertal jaren gesleuteld. Het komt nog het dichtst bij bands als Oranger, Midlake en een minder elektronische Broadcast op Ha Ha Sound. Met gevoel voor drama diepen de orkestratie van hun songs uit. Daarmee wordt ieder nummer een kleine ontdekkingstocht waarin ieder muzikaal gaatje vindingrijk is ingevuld. De hoge mate van diversiteit pakt iedereen in en werkt meeslepend. Het is een frisse reïncarnatie van het zonnige Westcoast gevoel van enkele decennia terug. Ondanks het polijstwerk, waaraan ook Anton Patzner (Bright Eyes) en Jason Quever (Papercuts) een bijdrage leverden, bewaren ze een zekere melancholiek urgente catchiness. Op dit korte album laten ze zien een groot publiek waard te zijn.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.