Absentstar - Sea Trials

>> zondag 8 juni 2008

Absentstar trekt stevig van leer op Sea Trials. De heren uit Chicago hebben goed geluisterd naar de emo beweging, progrock en post punk. Hun alternatieve rock is dan ook subtiel gelaagd met samenzang en andere accenten. In contrast met de zware begeleiding, klinkt zelfverzekerd de stem van leadzanger Derek Ingersoll en zo wordt er ruimte gegeven aan uitgesponnen melodieën over de stekelige ritmes. Deze karaktertrek doet denken aan Blackbud, soms ook Jeremy Larson of het Nederlandse Lawn. Daarnaast zouden ze kunnen meeliften op het succes van de Amerikaanse antwoorden op Britse bands, zoals Mêlée of One Republic. Absentstar legt puur populisme echter naast zich neer ten faveure van een eigen gezicht. Daarmee winnen ze aan diversiteit, waar onder andere Don’t Lock Me Out en If What You Mean getuige van zijn. Jammer dat veel van dit soort Amerikaanse bands hier het onderspit delven vanwege het onvermijdelijke emostempel. Een minpuntje van Sea Trials is de iets wollige productie, wat de heldere puntigheid niet ondersteund. Verder is het een prima plaat vol verrassend volwassen moderne poprock.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.