As Tall As Lions - As Tall As Lions

>> maandag 9 juni 2008

Het is onbegrijpelijk dat wij hier aan de overkant van de oceaan nog niet hebben mogen genieten van deze wereldband. Na een brul van de leeuw, geweldige stem van Daniel Nigro, is niet meer overtuiging nodig. As Tall As Lions doet qua muziek en artwork hun naam eer aan. Ze hebben zich een stijl aangemeten die direct doet denken aan Coldplay en Radiohead adepten en in dat genre kent het vooral gelijkenis met Stateless, Aqualung, People in Planes en Thirteen Senses. Een zeer breed Brits geluid dus voor deze Amerikanen. Ze hebben die stijl zich zo eigen gemaakt dat er iets bijzonders ontstaat en er nergens sprake is van overbodig leentjebuur, hoewel nog vele andere namen de revue zouden kunnen passeren. De alternatieve progrock invloeden en ambient pop voeren de boventoon in stevig gedreven songs, die vol overgave in vele lagen op de band zijn gesmeten. Zweverigheid en springerige percussie gaan hand in hand om je totaal onder te dompelen in muzikaal geweld van het hoogste niveau. Halverwege het album komt er steeds meer ruimte en rust in de composities en krijgt het een emotierijk, open karakter. Vooral ten opzichte van de ruime hoeveelheid bands die onder de maat presteren, hetzelfde trachtende te bereiken is dit een welkome oase. As Tall As Lions heeft het helemaal, dus wacht niet langer op die Nederlandse release.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.