Parenthetical Girls - Entanglements

>> zaterdag 31 januari 2009

Het over the top gedreven drama op Entanglements komt neer op een kwestie van liefde of haat. Voor mij is het liefde. Vanaf de eerste maten komt er vooral één referentie naar boven, het al even maffe en innemende Wild Beasts. Aan de andere kant is het wel direct duidelijk dat Parenthetical Girls een kind van zijn tijd is, maar ook zijn afkomst eer aan doet. Ze zijn het zoveelste volstrekt eigen en vooruitstrevende geluid uit Portland, Oregon (denk aan Lackthereof recentelijk). Gelukkig kunnen er daar nooit genoeg van zijn. Ze gebruiken hele museumcollecties aan instrumenten en bouwen daarmee aan krakkemikkige orkestraties. Toch raakt het verhalende popliedje nooit ondergesneeuwd. De kermisachtige sfeer ten spijt, heeft Parenthetical Girls een volwassen genoeg geluid om als muzikanten te overtuigen. Al helemaal omdat ze wegkomen met het spelen met klassiekers. Het is misschien net iets experimenteler en daarmee ontoegankelijker dan Wild Beasts, maar dat mag het plezier niet in de weg staan. Er staat ook een heruitgave van een van hun eerdere platen op stapel en zo te horen was dat hard nodig, want Entanglements gaat je niet in de koude kleren zitten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.