(swell) - South of the Rain and Snow

>> woensdag 3 december 2008

De naam van het album geeft al goed aan wat te verwachten. Het is een plaat die past bij het jaargetijde. Ondanks de vaak sombere en sobere ambience (het is zeker niet vrolijk) zit je er warm en gezellig bij met (swell). In essentie gaat het om een duo. De songs worden gedragen door niemendallerige gitaarpartijen met echte drums die de inborst van een bescheiden drummachine hebben. De accenten van orgel, snaren en enkele auditieve grapjes maken de composities spontaan en organisch, hoewel nergens overbodig. De zang is niet bijzonder begiftigd noch aandacht eisend. Is het geheel dan niet verschrikkelijk vlak en kneuterig? Nee, dat allerminst. Het is juist intrigerend en prettig. Als je de geschiedenis in ogenschouw neemt, is dat niet verwonderlijk. De bandnaam was voorheen Swell, maar daar is slechts dit duo van over. Swell maakte in vele jaren vele platen en was een underground lieveling met als kenmerken de stuiterende drums, benevelde zang en schorre gitaren. Voor een Swell-leek als ik, klinkt het alsof het één en ander is blijven hangen in de obscure sfeer en het moeiteloze lef om ogenschijnlijk weinig te doen. Daarmee hebben de mannen onder (swell) een plaat gemaakt die wellicht een ontdekking is voor novicen en kenners.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.