Sarah Slean - Orphan Music

>> zondag 6 april 2008

Het is direct te horen dat de Canadese Sarah Slean een klassieke achtergrond heeft. Zowel in stijl als uitvoering maakt ze hier gretig gebruik van. Ondanks dat ze al vijf releases op haar naam heeft staan en haar muziek gebruikt is in populaire series heeft ze hier geen reputatie opgebouwd. Orphan Music bevestigd nog maar eens hoeveel we daarom missen, want zonder te vernieuwen zet ze songs neer van absolute topkwaliteit die wereldfaam toekomen. Hier worden de furies van An Pierlé en Tori Amos verenigd, ondertussen subtiel omwonden met invloeden afkomstig van een grootser Amerikaans sentiment. Ze zet even gemakkelijk de sfeer van ouderwetse Franse chansons neer als de puurheid uit de kamermuziek. De begeleiding is doorgaans beperkt tot enkel piano geregeld bijgestaan door een goed strijkkwartet, dat ze zelf dirigeert en zelf de arrangementen voor schrijft. Er is geen sprake van ingetogen muziek, maar toch is het muziek om ontspannen op weg te dromen. De partijen zitten smaakvol in elkaar en geven de ruimte aan het timbre van Sarah zonder zelf aan muzikaliteit in te boeten. Geen blos, geen moeite, ze kan zich meten met grootheden als PJ Harvey zonder daarop te lijken. Orphan Music is een fraaie collectie songs van een muzikante en zangeres in volle bloei. Het enige storende aan het album zijn de terechte applaussalvo’s aan het eind van veel nummers, maar het beste nieuws is nog wel dat de opvolger al klaar ligt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.