Let's Go Sailing - The Chaos in Order

>> maandag 14 april 2008

Let’s Go Sailing is een sympathieke band uit L.A. die met hun heldere, lichte sound snel de lieveling werd van tv-serie Grey’s Anatomy. Dat zorgde voor een voorspoedige opmars in verschillende andere shows. In Nederland is dit echter niet opgevallen en voorlopig is er dan ook geen Nederlandse release. De band staat muzikaal echter ook zijn mannetje. Het is niet alles rozengeur en maneschijn wat de klok slaat. Er werkten dan ook niet de minste namen aan mee. Frontvrouw Shana Levy verzamelde bevriende muzikanten van diverse achtergrond, waaronder Nikki Monninger van Silversun Pickups. Verder hielp Chris Chandler (Flaming Lips, Modest Mouse, Elliott Smith) hen op weg met de productie, die later werd vervolmaakt met onder andere de Putnams van Radar Bros. Het kan dan ook geen verrassing heten dat The Chaos in Order een onderscheidend album is geworden met meerdere lagen en een donker randje onder zonnige schittering. Zonder te gaan vervelen komt kabbelen de nummers voort, totdat ze zich prominent vestigen op de achtergrond. De invloeden zijn legio, maar komen grotendeels van de Amerikaanse independent folkpop scene met een duidelijk americana randje. De innemende klanken van Let’s Go Sailing verdienen internationaal succes.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.