Blaudzun - Blaudzun

>> woensdag 2 april 2008

20 maart, laat op de avond, de kleine zaal van Paradiso: Blaudzun gaf een concert dat beter als voorprogramma van Patrick Watson had kunnen fungeren. Intense popsongs zinderden door de zaal, gebiologeerd door een stem die emoties verscheurt in dromerige sferen. Ver weg doet die me denken aan de zeggingskracht van James Walsh op de eerste Starsailor en dat is bijzonder. Stilistisch is het ongrijpbaar, maar snel blijkt dat Blaudzun de creatieve keerzijde is van een Nederlander (Johannes Sigmond). Zijn pop met de prachtig doordingende stem werd door 3voor12 beschreven als op Britse leest geschoeid met Amerikaanse snik in de stem. Onder dergelijke invloeden kun je niet uit, maar ook Nederland en Scandinavië zijn aanwezig. Denk aan een minder orkestrale versie van Audiotransparent of de fluisterklanken van The White Birch alsook de pathetiek van Scott Matthew recentelijk. In zijn wereld geldt dat minder meer is. Alleen al een gitaar, wat dwarrelende accordeonklanken en dan die stem. Blaudzun lokt je als een sirene mee naar het stekelige hart van de songs. Zelf zegt hij muziek te willen maken voor een nachtelijke autorit, ik denk echter dat dat levensgevaarlijk zou zijn. Blaudzun mag groots groeien, maar moet in rust en stilte worden genoten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.