Templo Diez - Freiheit EP

>> donderdag 20 mei 2010

De afgelopen maanden zagen we een opvallende productiviteit van Pascal Hallibert en zijn bands. White Sands veranderde in Point Quiet en startte met een nieuwe plaat. Ook zijn soloproject Praise the Twilight Sparrow debuteerde. Nu komt ook mijn eerste en grootste liefde van de Hallibertprojecten, Templo Diez, met een nieuwe release: Freiheit.

Goed, het is niet meer dan een EP van drie nummers. Om dat aan te dikken is een live recording van The Devil Only You Know, afkomstig van hun debuut, toegevoegd. Waar de andere projecten van de van origine Franse voorman zich meer en meer richten op de basis van traditionele americana en alt. country, lijkt Templo Diez de EP-titel letterlijk te hebben opgevat. De creatieve vrijheid van deze band toonde zich altijd al in een rockend indiebandgeluid, maar de nummers op deze EP lijken meer dan ooit die alternatieve rockkant uit te baten. Noise blijft daarin gelukkig een relatief begrip. De kunst van het schrijven van mooie nummers beheerst Hallibert in al zijn verschijningsvormen. De kenmerkende ‘noir’ sfeer en spanning komen ook op Freiheit weer plezierig naar voren. Templo Diez kent ook na de afsluiting van hun drieluik nog dezelfde stuwkracht. Het slepende tempo dat Merced nog kenmerkte, is iets meer naar de achtergrond geduwd. Dat wil niet zeggen dat het tempo nu significant hoger ligt, maar de zwangere atmosfeer heeft plaatsgemaakt voor meer alarmerende urgentie. De rijke texturen krijgen niet gegarandeerd het karakter van een soundscape, hoewel het dwingende Light Stroking The Walls vergelijkbaar bezweert. Het zou mij welgevallen als Freiheit de opmaat is van het nieuwe album.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.