The Spinto Band - Moonwink

>> donderdag 25 september 2008

Het instinctieve enthousiasme van The Spinto Band kent geen obstakels om volledig mee te gaan in hun vriendelijke gekte. De instrumentatie op het voorgaande album kwam divers en simpel over en liet met nummers als Oh Mandy niemand onberoerd. Toch was er een onconventionele aanpak, die op Moonwink gelukkig alleen aan vrijheid gewonnen heeft. Het geluid is bij uitstek lichtvoetig, maar in rijke arrangementen die twijfelen tussen een mathematisch en ongepolijst organisch karakter, geven de songs op Moonwink je een voldaan gevoel. Het is over voor je er erg in hebt. In een poging tot een typering te komen denk ik aan Yo La Tengo met een flinke deuk van een botsing met hyperactieve, trippende rockers. Namen als The Strokes, Bishop Allen, The Shout Out Louds en vergelijkbaar materiaal kunnen haast niet missen. Het energieke geknutsel van The Spinto Band heeft wederom een serie uiterst aanstekelijke songs opgeleverd met dynamische texturen en aansprekelijke melodieën. Ze zijn maf, zachtaardig, direct en overmatig plezierig. Hoewel erkend moet worden dat de songs ook enorm goed in elkaar steken, missen ze variatie. Kennelijk is The Spinto Band ook een strak georganiseerde, overdonderende wervelwind om mee te maken vanaf het podium.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.