Il Cielo di Bagdad - Export for Malincolique

>> zondag 21 september 2008

Een eventuele politieke boodschap achter de bandnaam laat ik achterwege bij het recenseren van de muziek. Il Cielo di Bagdad is en Italiaanse indiepopband die al bij hun eerste in eigen beheer uitgebrachte album de weg vond naar een internationaal publiek van ingewijden. De sferische poprock met progressive en elektronica trekjes, verwordt tot glooiende soundscapes in de uitgesponnen composities. De melodieën rollen over je heen met soms een stevige drumsectie. Het doet qua sfeer aan als Sigur Rós of Sickoakes. De aanpak is voornamelijk instrumentaal en eigenlijk het belangrijkste minpunt van de band is, dat ze zich kennelijk genoodzaakt voelden om toch wat minimale vocalen toe te voegen. Deze zijn vervormd, onvast en worden grotendeels overstemd door de muziek. De dromerige instrumentatie, zoals glockenspiels en mysterieus knetterende elektronische geluidjes doen hun werk goed. Ondanks hun ambient karakter, zijn de vaak krachtige composities te veel op melodie gericht om dit label te voeren. Volgens mij moeten ze nog een beetje groeien, maar hun volgende plaat zou weleens een belangrijke speler kunnen worden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.