Chop Wood - In A Cabin With Chop Wood

>> zondag 28 september 2008

Na een aantal topplaten met het Amsterdamse Coparck, komt Odilo Girod, Chop Wood, als soloartiest terug in het project In a Cabin With. Maarten Besseling organiseert dit project en neemt charismatische, getalenteerde muzikanten mee naar bijzondere en geïsoleerde plaatsen over de hele wereld. Daar wordt hij of zij geacht in enkele dagen nieuw werk te schrijven. Vervolgens wordt dit mooi afgemixt en geproduceerd door Maarten. In het geval van Odilo toog hij naar Berlijn, Kunsthaus Tacheles, en ontmoette daar enkele Nederlandse en Duitse muzikanten. Er was duidelijk genoeg inspiratie, zo getuigt deze plaat. Recentelijk was zijn eerste optreden in de Melkweg. Niet alleen muzikaal, maar ook visueel een leuke show, waaronder een ritmische houthakker. Odilo´s achtergrond als grafisch ontwerper zal hier parten bij gespeeld hebben. Door mist getextureerde pixels begeleidden in elkaar overlopende alerte chimaera´s. Op het podium heerst de creatieve sfeer die waarschijnlijk in Berlijn aanwezig was. In het schemerdonker, een schaduwspel van bossen en open plekken. Kleine middelen en grote, rare dromen blijken belangrijke bouwstenen voor het geluid en gevoel van Chopwood. Door de elektronische basis heeft het een mathematisch karakter, dat als een draaikolk tot kleurige gelaagdheid vervormt. Odilo´s lichaamstaal uit zo af en toe de drukke geest waaruit de songs ontsproten zijn. Terwijl zijn band de slaap uit de ogen wrijft blaakt hij van een onwereldlijke energie en brengt een dynamische performance van hypnopedische composities. Zoals de titel van één van de songs is Odilo´s altijd zoekende stem ook `Just exactly not quite right`, gelukkig maar. Chop Wood is niet altijd zo pakkend als Coparck. De intro’s met intrigerende elektronicalijntjes en verrassende breakbeats, die enkele songs stevig aanzetten, maken echter een wisselend album waar je op kunt soezen en ontwaken, maar vooral niet slapen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.