Earlimart - Hymn and Her

>> zondag 21 september 2008

Toen ik voor het eerst enkele nummers van Earlimart hoorde, twijfelde ik. Een grote vergissing, maar kennelijk eentje die in ons land vaak gemaakt wordt met deze band. Eigenlijk gaat het om slechts een duo, iets wat niet direct op te maken is uit het volle geluid. Het is slechts een jaar geleden dat hun vorige album Mentor Tormentor de persen zag en dit album is in slechts vier weken in elkaar gezet. Dat doet absoluut niets af aan de kwaliteit. De gevatte titel Hymn and Her is duidelijk een verwijzing naar het hechte duo zelf. Hun creaties passen in de indiepop die geïnspireerd is door Radiohead. Daarnaast is de americana invloed erg duidelijk, waardoor toch iets van een singer-songwriter karakter aanwezig blijft. Echo’s van Radar Brothers, het minimalisme van Ida en de weergaloos creatieve pop van Elbow vormen referenties voor Earlimart. Zeker een aanbeveling. Verrassende wendingen en warme instrumentgebruik, zorgt voor een geborgen wollig geluid dat genoeg helderheid bewaart om dynamisch te zijn. De rijke uitzichten over kunstzinnige, muzikale landschappen zorgen voor een enigmatische sfeer in combinatie met de intieme setting en teksten. Vooral in de instinctieve productie (Lynch) krijgt het geluid een bijzondere diepte die zorgt voor een heel wezenlijke ervaring. Hymn and Her is een zeer aangenaam, maar ongrijpbaar album.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.