Brown Feather Sparrow - Brave

>> zondag 28 september 2008

Al bij hun eerste album was Brown Feather Sparrow een enorme verrijking voor de Nederlandse pop. In een volstrekt eigen stijl maken ze poëtische pop die verwant is aan Mist, Solo, Ida en Green Pitch. Het zou echter zonde zijn hun sound met slechts een vergelijking af te doen. Op hun derde album Brave staan wederom sterke, melodische songs van persoonlijke aard. De albumtitel Brave is niet alleen van het liedje afgeleid, maar in alle nummers lijken innerlijke kracht, standvastigheid en moed te weerklinken. Deze emotieve blootlegging is een kenmerkende rode draad in het werk van Brown Feather Sparrow. Door in de zang de nadruk moedwillig op de maat te leggen, geeft Lydia de songs een krachtige urgentie die de aandacht opeist. Toch blijft het karakter van de arrangementen en vocalen aangenaam zacht en berustend. De instrumentatie is voller geworden ten opzichte van voorgangers Wide Awakens Everything en Let´s Be Fine. Waar vele bands zich dan verliezen in wollige composities en afleidende versieringen, weten Lydia en band de pure identiteit van hun songschrijverschap en geluid over de hele linie te bewaren. Het liedje heeft altijd de hoofdrol op een licht ritmische basis van rust en stilte, wat resulteert in de herkenbare helderheid. De even kenmerkende samenzang en duetjes zijn gelukkig ook gebleven en daarmee gaat een intiem gevoel van saamhorigheid gepaard. De wereld van Brown Feather Sparrow is uitnodigend realistisch, angsten wegnemend, gevuld met hevige verlangens. Bijna onwillekeurig wordt je iedere keer opnieuw geraakt door de geladen sfeer en bewogen tot een welgemeend engagement. De open en vrijblijvende pracht maken van Brave een volwaardige en vooruitstrevende opvolger.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.