South - You Are Here

>> dinsdag 10 juni 2008

South is een telg uit Manchester scene. Een band die erom bekend staat alle muzikale, heilige huisjes te willen omzeilen en moedwillig een eigen weg zoekt. Dat lukt soms beter dan anders. De manier waarop Elbow ieder album eigenzinnig over de hele linie weet te overtuigen is South niet gegund. Cadbury´s stem is wel niet de sterkste, maar heeft toch een duidelijk karakter. Misschien proberen de heren het te hard. Desondanks is de wijze waarop ze alle invloedrijke genres uit de indiepop koppig blijven uitdiepen sympathiek. De dance-invloeden zijn in de vorm van breakbeats nog wel aanwezig, de folk is grotendeels verdwenen. You Are Here beidt een minder extreem perspectief dan vorige albums, terwijl het een grootse inslag bewaart. Pitchfork is duidelijk niet klaar voor een band als South en heeft er weinig goede woorden voor over. De onconventionele, grove, onbevangen aanpak leidt dan ook tot zwart-wit oordelen. You either love it or hate it. Lekker dwarsliggen in je kont tegen de krib gooien is de heren van South eigen. You Are Here heeft echter niet de grote mate van eclectische diversiteit die With the Tides tentoonspreidde of de urgentie van Adventures in the Underground. Het is vriendelijker van toon, maar kiest geen richting, is vlak geproduceerd en is instrumentaal te zwak, uitzonderingen daargelaten. Gek genoeg is het juist het onvolwassen enthousiasme dat door de productie lijkt te zijn gladgestreken. Dat is onmisbaar voor een echte South ervaring.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.