Yen Harley - The Substance of Things

>> zondag 28 februari 2010

Vanaf het moment dat singer-songwriter Lukas Batteau een verrassende, veelbelovende EP (All Dressed Up and Nowhere to Go) uitbracht, werd uitgezien naar een volledig album. Nu weten we dat dit album voorlopig zal uitblijven. In de voorbereidingen groeide Lukas Batteau namelijk uit tot een volledige band door de samenwerking met drummer Berry Vink, gitarist Rolf Perdok en bassiste Josine van der Splinter. De voor de hand liggende vraag is nu of deze omdoping naar Yen Harley evenveel indruk gaat maken als Lukas zelf. Yen Harley kan in ieder geval zelfverzekerd zijn over de kwaliteit van de vocalen. De band wordt gepresenteerd als een alternatieve jaren ’90 rockband en daar valt weinig op af te dingen of aan toe te voegen. De band klinkt stevig en toegankelijk door de zeer herkenbare sound van een aantal jaren terug. Lukas Batteau weet zijn stem daarvoor ook goed, zij het enigszins eenzijdig, te gebruiken. Het haast overambitieus te noemen referentiemateriaal dat de solo EP opriep kan vrijwel volledig overboord. Dat ervaar ik als een groot gemis. Waar de sobere, strijdbare singer-songwriterstijl van Lukas Batteau mij erg kon bekoren, heb ik relatief weinig aanknopingspunten met de jaren ’90, zeker in deze treffende vorm. Yen Harley blijkt desondanks een voortreffelijke band die al op het debuut zeer goed op elkaar is ingespeeld. Omdat hun sound erg neigt naar een genreband zal daar zeker een publiek voor te vinden zijn. Tegelijkertijd zullen ze er ook luisteraars mee verliezen. De keuze is gevallen. Niettegenstaande de kwaliteiten van de huidige band hoop ik persoonlijk nog altijd op een soloplaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.