Woodpigeon - Songbook

>> vrijdag 27 februari 2009

Woodpigeon is een dromerige folkpop band uit Calgary, Canada, die in het tijdsbestek van drie maanden twee volledige albums produceerde. Deze plaat, Songbook, is daarvan de eerste. Bij dergelijke productiviteit doemt de vraag of de kwaliteit wel zodanig is dat het niet overbodig wordt. Gelukkig is dat op Songbook geenszins het geval. Het gezelschap musiceert met plezier en maakt kleine liedjes met subtiele, doch complexe composities. De nummers kennen een gebalanceerde, maar uitgebreide bezetting. De vaak lange songtitels lijken direct afkomstig uit dagdromen. Het geluid is dan ook overwegend onbezorgd zonder uitgesproken vrolijk te worden. Volgens frontman Mark Hamilton is de inspiratie eerder de biografie van de toerende band. Ook dat is aannemelijk. Niet alleen vanwege de titel blikken mijn gedachten even terug naar de Franse band Tazio & Boy, hoewel de donkere randjes hier ontbreken. Songbook is een prettige, bijna lieve plaat, die nergens opzien baart en juist daardoor goed gedijt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.