The Hoosiers - The Trick to Life

>> dinsdag 19 februari 2008

Afgelopen jaar scoorde dit bandje twee grote hits in thuisland Engeland met Goodbye Mr. A en Worried About Ray. Bij ons heb ik ze nog niet gehoord, maar er is een goede kans dat ze ook hier zullen doorbreken. Ze maken energieke, springerige indie-pop met enorme hitpotentie. Zonder dat ze echt vernieuwend klinken, weten ze wel vanaf de eerste noot een onmiskenbaar eigen geluid neer te zetten dat desondanks 101 bandjes door je hoofd laat schieten. Ze halen ook duidelijk de inspiratie uit het verleden, de 70s en Supertramp in het bijzonder. Moeiteloos kunnen ze meeliften op het succes van Air Traffic en Scouting for Girls, maar wat mij betreft is dit het eerste album dat dit niveau en houdbaarheid haalt sinds de eerste Franz Ferdinand. Het vaak sopraanhoge stemgeluid van Irwin Sparks, doet meer dan eens denken aan Delays, en ook de sfeer van hun eerste album is vergelijkbaar. Toch is het op het hoogtepunt van dramatiek, Run Rabbit Run, en als gas teruggenomen wordt, de ballad Clinging on For Life, dat hun eigen signature vooral onmiskenbaar is en duidelijk wordt dat dit bandje wel degelijk meer in zijn mars heeft dan vele genregenoten. Daarentegen laat het schijfje zich als compleet album ook zeer goed luisteren en zijn er in hun vindingrijke melodieën eigenlijk geen zwakke plekken te noemen. Haal hem snel in huis en wees de mogelijke hype voor!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.