Aimee Mann - @#%&*! Smilers

>> zaterdag 24 mei 2008

Inmiddels bij haar zevende soloalbum aanbeland kan rustig worden gesteld dat Aimee Mann een van de ware troubadours van hedendaags Amerika is. Ze kenmerkt zich al jaren door een eigen kijk op de wereld, verpakt in een eigen sound, verteld in doortastende lyrics. Middels de visuele apotheose van de film Magnolia vond ze de weg naar een breder publiek en week in de albums die volgden niet van de soundtrackachtige koers af. Het nieuwe album Smilers is opnieuw getekend door haar zo herkenbare sound, waarbij A Girl Called Eddy en recentelijk Sandrine aansluiting zochten. Waarom zou ze afwijken van een formule die haar duidelijk op het lijf geschreven is? Je zou hoogstens kunnen opmerken dat haar krachtige, vertellende stijl alsmaar versterkt. Toch onthult Smilers een glimp van een nieuwe ontwikkeling, die hangt naar puurdere instrumentatie (o.a. Stranger into Starman). Hoewel de songstructuren vergelijkbaar blijven, is ze erin geslaagd om met rijke akoestische arrangementen songs als The Great Beyond en Medicine Wheel muzikaal een andere richting te geven. Dit geeft haar zinderende stem zo mogelijk nog meer zeggingskracht over de gelaagde accenten. Voor de fans een verrassende toegevoegde spanning. Smilers concentreert zich op de door haar geliefde excentriekelingen, die zich op verschillende manieren aan de rand van de samenleving begeven. Opbouwend naar het slot van het album raakt ze zo, dat ze zichzelf meermalen voorbijstreeft. Bevestiging is al jarenlang overbodig. Aimee Mann is een niet meer weg te denken talent en Smilers wederom een onmisbaar resultaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.